Rizoto s tykví na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s tykví na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13731 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tykev |
125 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 713,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s tykví na víně postup přípravy receptu:
1 | Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme. |
2 | Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut). |
3 | Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme. |