Recept

Limetková rýže s kuřecím řízkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13732
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 kávová lžička Kari koření
4 ks Kuřecí prsa
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
200 g Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 517kJ
17% Sacharidy 62 g
480% Tuky 360 g
42% Sodík 844 mg
88% Bílkoviny 50 g

Limetková rýže s kuřecím řízkem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.

2

Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty.

3

Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl.

4

Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept