Rizoto s řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s řapíkatým celerem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13733 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 535,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka. |
2 | Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar. |
3 | Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru. |
Poznámka
Rizoto podáváme s přírodními řízky nebo s hlávkovým salátem.