Šafránové rizoto s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránové rizoto s parmezánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13734 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 140,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny. |
2 | Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem. |
3 | Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky. |