Nudle s kaparovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s kaparovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13743 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Nudle široké |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
3,5 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 238,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Kapary sterilované, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. |
2 | Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na lžíci másla dozlatova. Přidáme omyté, našikmo nakrájené cibulky a dusíme 1 minutu. Zalijeme octem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme vývar a zvolna svaříme na polovinu. |
3 | Zbylé máslo vmícháme ve vločkách do omáčky, přidáme nasekané kapary a otrhané lístky čerstvého tymiánu. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Omáčku spolu s vařenými nudlemi upravíme na předehřáté talíře a podáváme. |