Recept

Tagliatelle s olivami a šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13744
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Olivy černé
70 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř bílý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka parmská
400 g Těstoviny Tagliatelle
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
23% Sacharidy 83 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 621 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tagliatelle s olivami a šunkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, slijeme a necháme okapat.

2

V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme šunku nakrájenou na proužky.

3

Omytá, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované olivy nakrájíme na tenké plátky. Většinu bazalkových lístků nakrájíme na proužky.

4

Rajčata, olivy, bazalku a piniové oříšky přidáme ke směsi cibule a šunky a vše dusíme 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme s nudlemi na talíře a ozdobíme zbylými lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept