Recept

Makarony zapékané se sýrovou omáčkou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13745
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Cibule
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
350 ml Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
350 g Sýr Eidam cihla 40%
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 609kJ
24% Sacharidy 86 g
51% Tuky 38 g
12% Sodík 237 mg
76% Bílkoviny 43 g

Makarony zapékané se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

2

Na rozehřátém másle (3 lžíce) dozlatova osmažíme oloupané, na kolečka nakrájené cibule.

3

Smetanu a mléko svaříme v hrnci, přidáme 150 g sýru a za stálého míchání necháme zvolna rozpustit. Omáčku odstavíme z plotny.

4

Uvařené makarony smícháme se 100 g nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Poklademe plátky osmažené cibule a zapékáme v troubě, až se sýr rozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept