Farfalle s tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s tuňákem a olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13747 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krystal |
100 g | Kapary sterilované |
1 ks | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy nakládané |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
200 g | Tuňák v oleji |
200 ml | Víno bílé |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 163,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 210,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kapary sterilované, Kopr čerstvý, Olivy nakládané, Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm okapané, nadrobno nakrájené olivy a kapary. Vmícháme špetku cukru a sardelovou pastu, přilijeme víno a přidáme tuňáka rozmačkaného vidličkou. Zvolna povaříme do zhoustnutí. |
3 | V míse smícháme uvařené těstoviny s omáčkou a pokrm ozdobíme natrhanou snítkou čerstvého kopru. |