Recept

Makaronový nákyp s paprikami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13748

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Mandle plátky
100 ml Mléko polotučné
125 g Mozzarella
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 245kJ
24% Sacharidy 85 g
43% Tuky 32 g
44% Sodík 875 mg
65% Bílkoviny 37 g

Makaronový nákyp s paprikami postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

2

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.

3

Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.

4

Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept