Sýrové halušky s osmaženou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové halušky s osmaženou cibulkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13749 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 291,4mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové halušky s osmaženou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, 1/8 l vody a lžičky soli vypracujeme tužší těsto, které se odlepuje od stěn mísy a dělá bubliny. Těsto vyklopíme na prkénko a nožem odkrajujeme halušky přímo do vařící osolené vody. Halušky vaříme asi 3 minuty a když vyplavou, vyjmeme je a prolijeme studenou vodou. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. |
3 | Okapané halušky a nastrouhaý sýr smícháme a krátce opečeme. Posypeme cibulkou, opepříme a ozdobíme nakrájenou pažitkou. |