Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1375

Ingredience

140 g Cukr moučkový
70 g Mandle
100 g Marmeláda meruňková
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 324kJ
10% Sacharidy 38 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 26 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vídeňské spitzbuben postup přípravy receptu:

1

Mouku, cukr, nakrájené máslo, žloutky, mandle a špetku soli zpracujeme. Těsto dáme do chladu.

2

Vyválíme plát silný cca 3 mm a tvořítkem děláme čtverečky s ozdobným krajem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.

3

U poloviny sušenek vypíchneme uprostřed ozdobné tvary.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 7-10 minut.

5

Čtverečky necháme vychladnout. Slepujeme polovinu čtverečků meruňkovou a polovinu rybízovou zavařeninou. Spojíme vždy jednu plnou a jednu vykrojenou sušenku, pocukrujeme. Uchováváme v dobře utěsněné nádobě.

Poznámka

Pokud se těsto příliš lepí přidáme mouku. Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Zavařeninu můžeme dát dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept