Špagety s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s parmskou šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13750 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
450 g | Cibule |
200 g | Mascarpone |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
35 g | Sýr Parmezán |
3,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 543,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | V kastrole rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a pokapeme sherry. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 8 minut. |
3 | Potom vmícháme mascarpone, nastrouhaný parmezán a necháme rozpustit. Zvolna přiléváme vývar, necháme přejít varem a nakonec podle chuti přisolíme a opepříme. |
4 | Uvařené špagety smícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, na každou porci upravíme parmskou šunku a ozdobíme lístky bazalky. |