Zapékané fusilli s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané fusilli s mletým masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13751 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 55,4mg |
Draslík | 172,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Mozzarella, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Olej olivový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané fusilli s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm mleté maso, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriky a cuketu. Chvíli vše podusíme a přidáme nasekané bylinky. Směs několikrát promícháme. |
3 | Uvařené těstoviny smícháme s připravenou směsí a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova. |