Krůtí prsa s jablečnou kůrkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 ks | Jablka |
1800 g | Krůtí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
125 ml | Víno bílé |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 201,7mg |
Draslík | 951,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Krůtí prsa, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s jablečnou kůrkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme. |
3 | Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem. |
4 | Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí. |
Poznámka
Podáváme s růžičkovou kapustou a jedlými kaštany.