Zeleninová omáčka k těstovinám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omáčka k těstovinám
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13758 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
200 g | Hrášek mražený |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 44,1mg |
Draslík | 259,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Hrášek mražený, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omáčka k těstovinám postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky. |
Poznámka
Podáváme s taštičkami a nastrouhaným ovčím sýrem.