Recept

Zeleninová omáčka k těstovinám

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13758
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
200 g Hrášek mražený
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Gouda 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
4% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 320 mg
20% Bílkoviny 12 g

Zeleninová omáčka k těstovinám postup přípravy receptu:

1

Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.

Poznámka

Podáváme s taštičkami a nastrouhaným ovčím sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept