Makarony s koňakovou rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s koňakovou rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13759 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 273,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s koňakovou rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Z očištěných cibulek odkrojíme několik koleček a necháme je stranou, zbylou cibuli nasekáme a opékáme na másle asi 5 minut. Přilijeme koňak, přidáme rajčata a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem. |
2 | Omáčku podáváme k vařeným makaronům. |
3 | Hotový pokrm posypeme kolečky cibule. |