Květáková omáčka k těstovinám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková omáčka k těstovinám
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13762 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Květák, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková omáčka k těstovinám postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm. |
3 | Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem. |
Poznámka
Omáčku podáváme k těstovinám farfalle (k motýlkům).