Recept

Květáková omáčka k těstovinám

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13762
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 19 g
121% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Květáková omáčka k těstovinám postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.

3

Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.

Poznámka

Omáčku podáváme k těstovinám farfalle (k motýlkům).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept