Recept

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 1377
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 g Citrony
350 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 g Droždí
350 g Máslo čerstvé
2750 ml Mléko polotučné
1200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Pudinkový prášek - vanilkový
10 g Sůl
200 g Vaječný žloutek slepičí
120 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,095 kcal
Kilojoule 4 582kJ
41% Sacharidy 149 g
57% Tuky 43 g
33% Sodík 670 mg
51% Bílkoviny 29 g
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • 1
  • Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • 2
  • Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • 3
  • Vložit obrázek

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Droždí smícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme kynout na teple.

2

Do zbylé mouky přidáme vejce,zbylý cukr, kůru z omytého citronu, 200g rozpuštěného másla, sůl, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Vše dobře promícháme a propracujeme.

3

Těsto necháme dostatečně vykynout. Rozválíme je na silnější prameny o průměru asi 2cm. Nakrájíme dílky a ve vrstvách je skládáme do pekáče vytřeného máslem. Jednotlivé vrstvy i dílky promašťujeme zbylým máslem.

4

Buchtičky necháme znovu kynout a na povrchu je potřeme máslem. Ve středně vyhřáté troubě do červena upečeme.

5

Při podávání porce buchtiček přeléváme horkým vanilkovým krémem.

6

Příprava krému: Polovinu dávky mléka svaříme s 2/3 cukru.

7

Do vařicího mléka vlijeme puding rozmíchaný s částí zbylého mléka aza stálého prošlehávání převaříme do zhoustnutí.

8

Potom do směsi zamícháme žloutky rozšlehané se zbylým cukrem a zbylým mlékém. Za stálého prošlehávání uvedeme krém zvolna téměř do varu. Nesmí se vařit, aby se žloutky nesrazily. Do krému nakonec přidáme vanilkový cukr.

9

Před podáváním dáme krém do nádoby s horkou vodou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
V mé rodině není nikdo, kdo by neměl rád buchtičky s krémem. Příprava je trochu náročnější, ale s tím se musí u některých receptů počítat. Na vaření různých pudinkových krémů používám hrnec s dvojitými stěnami a vařím tak ve vodní lázni. Mám ho z e-shopu vsenavareni.cz, moc ho doporučuji, pracuje se mi s ním naprosto skvěle. U tohoto receptu mi vadí, že ingredience nejsou uvedeny zvlášť na těsto a zvlášť na krém. Tak se to pokusím napravit: Ingredience na těsto: 1200 g hladké mouky, 150 g cukru krupice, 20 g citronové kůry, 50 g čerstvého droždí, 10 g soli, 3 vejce, 750 g vlažného mléka, 200 g másla do těsta + zhruba 150 g na promazavání buchtiček. Na vanilkový krém: 2000 g mléka, 200 g cukru krupice, 100 g krémového prášku (vanilkový pudink), 20 g vanilkového cukru, 10 ks žloutků. Někdo používá už hotový krém v prášku, přímo určený na dukátové buchtičky, někdo třeba už nepřidává žloutky. To je na každém. Ještě doplním, že jedna porce má 420 g a z toho je 210 g krému.sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept