Sváteční talíř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční talíř
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13775 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
8 krajíc | Chléb toastový |
750 g | Chřest bílý |
400 g | Jahody zahradní |
150 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 25,1mg |
Draslík | 727,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,5mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Chléb toastový, Chřest bílý, Jahody zahradní, Losos uzený, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční talíř postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm. |
2 | Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme. |
3 | Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku. |
4 | Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky. |
5 | Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou. |
6 | Podáváme s opečenými toasty. |
Poznámka
Servírujeme studené.