Recept

Dukátové buchtičky s vinným šodó

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 1378

Ingredience

20 g Citrony
350 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 g Droždí
750 ml Mléko polotučné
1200 g Mouka pšeničná hladká T 650
350 g Máslo čerstvé
10 g Sůl
300 g Vaječný žloutek slepičí
120 g Vejce slepičí
1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 481kJ
37% Sacharidy 133 g
55% Tuky 41 g
30% Sodík 604 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dukátové buchtičky s vinným šodó postup přípravy receptu:

1

Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.

2

Příprava šodó: Žloutky rozšleháme s cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání ve vodní lázni nebo na páře nahříváme až do zhoustnutí. Do hotového šodó zamícháme vanilkový cukr.

3

Při podávání horkým šodó přeléváme porce teplých buchtiček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept