Recept

Závitky z platýze s bylinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13780

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Kerblík
2 ks Kopr čerstvý
400 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo bylinkové
60 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1500 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 786kJ
1% Sacharidy 5 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 200 mg
53% Bílkoviny 30 g

Závitky z platýze s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Zvolna vmícháme mléko, přidáme bobkový list, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, odstraníme bobkový list.

2

Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do omáčky. Trochu kopru necháme stranou na ozdobu.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem s rozetřeným česnekem. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme zbylým česnekovým máslem. Potom je obložíme na nudličky nakrájenými paprikami a svineme.

4

Závitky vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

5

Podáváme ozdobené koprem, vhodnou přílohou je opečená bageta.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept