Jednoduchý recept

Šípkový džem s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13787

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Cukr želírovací
800 g Jablka
800 g Šípky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
33% Sacharidy 120 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Šípkový džem s jablky postup přípravy receptu:

1

Šípky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme zrnka. Znovu omyjeme, namočíme na 8 hodin do 500 ml vody. Šípky potom vaříme v téže vodě 25 minut na pyré.

2

Omytá jablka rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Promícháme je s citronovou šťávou z 1 citronu a přidáme k šípkovému pyré.

3

Ovoce odvážíme a vmícháme želírovací cukr v poměru 2:1. Za stálého míchání uvedeme do varu, 4 minuty zprudka vaříme. Vzniklou pěnu z povrchu sebereme. Džem ihned plníme do čistých nahřátých sklenic, dobře uzavřeme a na 15 minut otočíme dnem vzhůru.

Poznámka

Použijeme kyselejší jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept