Lehká ovocná bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehká ovocná bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13789 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
400 g | Kompot broskvový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 145,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 67,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehká ovocná bábovka postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme tvaroh, žloutky a ještě krátce šleháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme do hmoty, lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka. |
2 | Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
3 | Po částečném vychladnutí vyklopíme bábovku z formy, vychladlou ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky broskví. |
Poznámka
Servírujeme studené.