Zeleninové placky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové placky se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13791 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 krajíc | Chléb Pita |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 2,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Zeleninová směs jarní - mražená, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové placky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme do 0,25 l vařící vody a vaříme 3 minuty. Zeleninu necháme okapat. |
2 | Čerstvý sýr rozmícháme s mlékem a kořením na hladký krém. Plech vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj chlebové placky. Potřeme je polovinou sýrového krému a obložíme povařenou zeleninou. Osolíme a opepříme podle chuti. Navršíme zbylý sýrový krém a pokapeme olivovým olejem. |
3 | Pokrm zapékáme při 200 stupních Celsia 15 - 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.