Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13792 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
250 g | Brokolice |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
250 g | Květák |
1 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Cuketa, Květák, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý lilek a cuketu pokrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. Očištěné papriky a rajčata krájíme na osminky, oloupanou cibuli rozkrájíme na 8 dílků. |
2 | Květák a brokolici povaříme v osolené vodě 3 - 5 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Všechnu zeleninu opečeme na olivovém oleji v pánvi, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě. |
4 | Tvaroh se smetanou utřeme do krému, vmícháme nasekané bylinky, osolíme a opepříme. |
5 | Zeleninu upravíme na talíře a podáváme s bylinkovým tvarohem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.