Těstovinová omeleta s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová omeleta s petrželkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13793 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Penne |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 257,8mg |
Draslík | 97,9mg |
Vláknina | 301,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová omeleta s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Nakonec zašleháme na jemno nasekanou petrželku. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme těstoviny a za častého míchání je opečeme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí a necháme asi 5 minut na mírném ohni tuhnout. |
4 | Pokrm nakrájíme na porce, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.