Recept

Těstovinová omeleta s petrželkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13793
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 g Těstoviny Penne
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 286 mg
24% Bílkoviny 13 g

Těstovinová omeleta s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Nakonec zašleháme na jemno nasekanou petrželku.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme těstoviny a za častého míchání je opečeme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí a necháme asi 5 minut na mírném ohni tuhnout.

4

Pokrm nakrájíme na porce, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept