Recept

Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13796
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 krajíc Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Kopr čerstvý
750 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
23% Sodík 457 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zapečený květák s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Toastový chléb rozdrobíme, promícháme s nastrouhaným sýrem a citronovou kůrou. Směsí posypeme květák a povrch poklademe vločkami másla (1 lžíce). Zapékáme v předehřáté troubě asi 12 minut.

3

Spaříme a oloupeme rajčata, rozmixujeme a svaříme na hustou omáčku. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a nasekaný kopr. Omáčku podáváme s květákem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept