Recept

Špagetový salát s tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13797
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
125 g Mozzarella
8 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
100 g Rukola
300 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuňák v oleji
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 483kJ
17% Sacharidy 61 g
37% Tuky 27 g
49% Sodík 984 mg
45% Bílkoviny 26 g

Špagetový salát s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Tuňáka vyklopíme z konzervy a po okapání rozmačkáme vidličkou. Omytá rajčata nakrájíme na dílky, mozzarellu rozkrájíme na kostičky.

2

Špagety přelomíme, uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Rozšleháme citronovou šťávu s olejem, cukrem, solí a pepřem. Tuňáka promícháme s olivami, pokrájenými na plátky, rajčaty, Mozzarellou a očištěnou rukolou. Nakonec vmícháme uvařené špagety.

4

Salát rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme kapary.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept