Recept

Okouník mořský na paprikách

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13798
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
750 g Okouník mořský
3 polévková lžíce Olej olivový
500 g Paprika červená
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
5% Sacharidy 19 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 624 mg
73% Bílkoviny 41 g

Okouník mořský na paprikách postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.

2

Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.

3

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept