Jednoduchý recept

Vývar ze zvěřiny s knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 138
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

80 g Cibule
0,1 g Divoké koření celé
0,1 g Nové koření celé
0,1 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
750 g Srnčí plec
20 g Sůl
100 g Tuk
1700 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
1% Sacharidy 2 g
17% Tuky 13 g
42% Sodík 837 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vývar ze zvěřiny s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.

2

Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.

3

Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.

4

Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.

5

Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.

6

Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.

7

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.

8

Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.

9

Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.

Poznámka

Srnčí maso: nebo dančí maso Divoké koření nemleté: (jalovec, hřebíček, tymián, bobkový list)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept