Mleté maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
600 g | Kapusta růžičková |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
500 g | Maso mleté - mix |
400 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 919,3mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, spolu s nasekaným česnekem vsypeme na rozpálený olej. Krátce osmahneme a přidáme mleté maso. Smažíme, dokud se nevytvoří hrudky, osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky, okapaná rajčata a tymián. Vše vaříme asi 15 minut. Chvíli před koncem varu vložíme okapanou kukuřici, fazole a růžičkovou kapustu. Podle chuti pokrm přisolíme a opepříme. |
2 | Podáváme s česnekovou bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.