Karbanátky s jablkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s jablkovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13803 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
2 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
550 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Jablka |
30 g | Křen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 149,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 29,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Chléb toastový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Jablka, Křen, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s jablkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje. Chléb rozdrobíme, promícháme s cibulí, masem, vejcem a lžící nasekané petrželky. Směs osolíme a opepříme. |
2 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme, dáme do zapékací mísy a pokapeme 1 lžící oleje, 4 lžícemi citronové šťávy a rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a pečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut. |
3 | Oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na kostičky. Vmícháme citronovou šťávu, nastrouhaný křen a lžíci nasekané petrželky. |
4 | Z masové hmoty vytvarujeme 12 karbanátků a naplníme je jablkovou směsí. Karbanátky smažíme asi 8 minut na 2 lžících oleje. |
5 | Na talíře upravíme brambory a karbanátky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.