Recept

Labužnický špíz s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13804

Ingredience

250 g Anglická slanina
200 g Játra vepřová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
150 g Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
300 ml Voda pitná
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
9% Sacharidy 32 g
47% Tuky 35 g
53% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Labužnický špíz s rýží postup přípravy receptu:

1

Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.

2

Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.

3

V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.

4

Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept