Labužnický špíz s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnický špíz s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
200 g | Játra vepřová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
150 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 994,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra vepřová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže předvařená (parboiled), Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Labužnický špíz s rýží postup přípravy receptu:
1 | Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut. |
2 | Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. |
4 | Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.