Pudink z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z podmáslí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13805 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
500 ml | Mléko - podmáslí |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Želatina červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 439,0mg |
Draslík | 36,1mg |
Vláknina | 87,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Smetana 33% (šlehačka), Želatina červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do studené vody. |
2 | Žloutky s cukrem šleháme do pěny, zvolna přidáváme citronovou šťávu a kůru, postupně zašleháváme podmáslí. Šleháme tak dlouho, až vznikne hladký krém. |
3 | Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Krém ohřejeme (nevaříme), vmícháme želatinu, odstavíme z plotny a krém šleháme metlou, až se zbarví dorůžova. Nakonec vmícháme smetanu ušlehanou dotuha. |
4 | Pudink naplníme do formiček a necháme chladit asi 3 hodiny. |
Poznámka
Servírujeme studené.