Zeleninová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13806 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
500 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
30 g | Rýže loupaná |
100 g | Sýr Gruyére |
50 g | Těstoviny čtyřvaječné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 790,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Rýže loupaná, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut. |
2 | Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut. |
3 | Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.