Recept

Zeleninová polévka se sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13806
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer - nať
2 ks Cibule
500 g Květák
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Pórek
30 g Rýže loupaná
100 g Sýr Gruyére
50 g Těstoviny čtyřvaječné

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
14% Sacharidy 52 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 159 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zeleninová polévka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.

2

Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.

3

Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept