Zeleninové lodičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lodičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13812 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cuketa |
300 g | Majonéza |
400 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 96,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Majonéza, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové lodičky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosijeme mouku, přidáme sádlo a tolik vody, abychom mohli vypracovat vláčné těsto. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce. |
2 | Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj lodičky. Každou lodičku promíchneme několikrát vidličkou, pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut do zlatova. |
3 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Směsí potřeme vychladlé lodičky a ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i jiné druhy zeleniny.