Špagetová omeleta s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová omeleta s tymiánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13816 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 369,6mg |
Draslík | 764,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová omeleta s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a cuketu. Vmícháme uvařené špagety, otrhané lístky tymiánu a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Omeletu opékáme tak dlouho, až se vejce srazí. Potom ji obrátíme a opečeme do zlatova. |
3 | Omeletu rozdělíme na 4 díly a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Cukety můžeme nahradit čerstvými rajčaty.