Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13818
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
750 g Cibule červená
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr balkánský
4 ks Tymián čerstvý
160 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 25 g
29% Sodík 574 mg
29% Bílkoviny 16 g

Cibulové koláčky postup přípravy receptu:

1

Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.

2

Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.

3

Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept