Toasty s lososovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s lososovou pěnou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13822 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Losos - filety |
150 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 927,7mg |
---|---|
Cholesterol | 38,1mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 214,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Losos - filety, Losos uzený, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s lososovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Plátky uzeného lososa vložíme na 15 minut do mrazničky. Potom je rozmixujeme s olivovým olejem, ušleháme s máslem, tvarohem, solí, pepřem a 2 lžícemi citronové šťávy do pěny. |
2 | Omytý filet nakrájíme na kostičky, vmícháme spolu s nasekanou pažitkou do pěny. Osolíme, opepříme a ochutíme zbylou citronovou šťávou. Pěnu uložíme do chladničky. |
3 | Toastový chléb opečeme a každý krajíc rozkrojíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. Na každý dáme kopeček vychlazené lososové pěny, ozdobíme pažitkou a dílkem citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.