Jednoduchý recept

Vanilkové bezé s malinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13824

Ingredience

140 g Cukr krupice
100 g Maliny
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 27 mg
4% Bílkoviny 2 g

Vanilkové bezé s malinami postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme ji se 125 g cukru. Bílky ušleháme do tuha a zvolna přisypáváme připravený cukr.

2

Cukrářský sáček s hvězdicovým nástavcem naplníme sněhem, na plech, vyložený pečicím papírem nastříkáme asi 40 hvězdiček. Sušíme je v troubě při mírné teplotě a pootevřených dvířkách trouby asi 60 minut.

3

Smetanu se zbylým cukrem do tuha ušleháme. Omyté maliny (několik ponecháme na ozdobu) rozmačkáme vidličkou a vmícháme do šlehačky. Trochou šlehačky slepíme vždy 2 bezé. Po vychlazení bezé upravíme na talířky a ozdobíme zbylými celými malinami.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept