Recept

Angreštový moučník se zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13825

Ingredience

250 g Angrešt
50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
150 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Máta
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 150 mg
19% Bílkoviny 11 g

Angreštový moučník se zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat.

2

V mléce rozšleháme vejce, vmícháme mouku, sůl, 25 g cukru a vanilkový cukr.

3

Do 4 zapékacích formiček vymazaných máslem rozdělíme angrešt a zalijeme jej připraveným těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

4

Angreštové moučníky pocukrujeme a ozdobíme mátou.

5

Vanilkovou zmrzlinu podáváme samostatně.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept