Recept

Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13828
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
200 g Cibule červená
100 g Fazolové lusky zelené
400 g Nudle široké
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 448kJ
25% Sacharidy 90 g
23% Tuky 18 g
30% Sodík 608 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na kousky nakrájené lusky povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka pokrájenou cibuli (několik ponecháme na ozdobu) a necháme zesklovatět. Vše pokapeme octem, přilijeme smetanu a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, promícháme s fazolkami a omáčkou.

4

Pokrm ozdobíme zbylými plátky cibule.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept