Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13828 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule červená |
100 g | Fazolové lusky zelené |
400 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 114,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Fazolové lusky zelené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na kousky nakrájené lusky povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka pokrájenou cibuli (několik ponecháme na ozdobu) a necháme zesklovatět. Vše pokapeme octem, přilijeme smetanu a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, promícháme s fazolkami a omáčkou. |
4 | Pokrm ozdobíme zbylými plátky cibule. |
Poznámka
Servírujeme teplé.