Recept

Tymiánové kotlety s lilky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13831
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
750 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
6% Sacharidy 22 g
48% Tuky 36 g
20% Sodík 394 mg
77% Bílkoviny 43 g

Tymiánové kotlety s lilky postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je ze všech stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčata a podusíme ještě 5 minut. Omytou petrželku nasekáme, 2 lžíce ponecháme stranou a zbylou přimícháme k zelenině.

2

Omyté maso osolíme, opepříme a opékáme na oleji na pánvi po každé straně asi 5 minut. Po obrácení je posypeme lístky tymiánu a citronovou kůrou.

3

Kotlety rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou a pokrm posypeme zbylou petrželkou.

4

Podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept