Tymiánové kotlety s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tymiánové kotlety s lilky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
750 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tymiánové kotlety s lilky postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je ze všech stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčata a podusíme ještě 5 minut. Omytou petrželku nasekáme, 2 lžíce ponecháme stranou a zbylou přimícháme k zelenině. |
2 | Omyté maso osolíme, opepříme a opékáme na oleji na pánvi po každé straně asi 5 minut. Po obrácení je posypeme lístky tymiánu a citronovou kůrou. |
3 | Kotlety rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou a pokrm posypeme zbylou petrželkou. |
4 | Podáváme s bílým chlebem. |