Kanárské brambory z římského hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kanárské brambory z římského hrnce
Kanárské brambory z římského hrnce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13835 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
50 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 688,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kanárské brambory z římského hrnce postup přípravy receptu:
1 | Římský hrnec (nebo jiný hliněný) namočíme podle předpisu. |
2 | Omyté brambory vrstvíme s hrubou mořskou solí do hrnce, přiklopíme poklicí a vložíme do studené trouby. Teplotu nastavíme na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut. |
Poznámka
Podáváme s různými pikantními omáčkami jako lehkou večeři.