Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13838 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
150 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 851,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Mozzarella, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s mozzarellou a sušenými rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1cm silné. Zelné listy (8-12 ks) vložíme na 5 minut do vařící vody, zchladíme a necháme okapat. |
2 | Sušená rajčata najemno nakrájíme a promícháme s nastrouhaným sýrem, tymiánem, solí, pepřem a olejem. |
3 | Polovinu listů rozložíme a střídavě na ně klademe plátky brambor a na tenké plátky nakrájenou mozzarellu. Okraje musí zůstat volné. Na brambory naneseme směs oleje a rajčat a přikryjeme druhým zelným listem. Spodní a horní list spojíme párátkem. |
4 | Pokrm grilujeme na roštu při mírné teplotě asi 15 minut. |
Poznámka
Párátka před použitím namočíme do vody.